به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، فریبا محمدی سرپرست هیأت کاوش در محوطه ملک مقابل علاف راسته بازار قزوین امروز \"شنبه\" با اعلام این خبر تصریح کرد که کاوش در 4ترانشه و یک گمانه در این محوطه تاریخی به کشف آثاری از دوران قاجار و پهلوی انجامید .
او افزود: این کاوش با هدف شناخت هر چه بيشتر اجزاء و اركان بافت تاريخي و الگوي سنتی ساخت و توسعه شهري در راستاي طرح هاي جديد توسعه اي انجام شد.
این باستان شناس با اشاره به آثار مکشوفه در این محوطه یکی از يافته هاي معماري دوران پهلوي را کفي سنگفرش از نوع قلوه سنگهاي رودخانه اي اعلام کرد که شيب آن از قسمت جنوب به شمال افزايش مي يابد.
محمدی اظهار داشت :همچنین ديواري آجري با کفي از نوع آجرهاي 6 ضلعي در این کاوش نمایان شد.
این باستان شناس خاطرنشان ساخت که از سایر آثار مكشوفه متعلق به اين دوره نيز مي توان به تنپوشه هاي دفع فاضلاب با دو مسير جداگانه که به يک چاه ارتباط مي يابند اشاره کرد.
سرپرست هیأت کاوش در محوطه ملک مقابل علاف راسته بازار قزوین آثار دوره قاجار را نيز شامل يک مهر استامپي و سکه هاي برنجي و مسي اعلام کرد که دو نمونه از آنها داراي ضرب قزوين هستند.
وی با اشاره به اینکه براي اولين بار چنين نمونه هايي از کاوشهاي باستان شناسي شهر قزوين يافت شده است تصریح کرد : علاوه بر سکه هاي یاد شده در پايين ترين عمق محوطه تنپوشه هايي که بصورت عمودي در بستر خشک رودخانه اي قرار داشتند نيز بدست آمد .
محمدی کاربري این نتپوشه ها را استخراج آبهاي زيرزميني اعلام کرد که از جايگاه مطالعاتي، موضوع مهمي در خصوص بررسي و نحوه انتقال آب به ساير نقاط شهر است.
او افزود: با توجه به کانتکس هاي شناسايي شده در ترانشه هاي حفاري شده، نهشته رسوبي که در ساير کاوش هاي باستان شناسي بافت تاريخي شهر به عنوان خاک بکر معرفي شده بود در همان عمق نيز شناسايي شد.
كاوش هاي باستان شناسي در محوطه ملک مقابل علاف راسته بازار قزوين كه با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و همکاری اداره كل ميراث فرهنگي استان قزوين شروع شده بود پايان يافت.
انتهای پیام/